Onze uitdaging, ons probleem

Tegen 2050 zijn er naar schatting 9 miljard mensen op deze aarde. 9 miljard mensen die allemaal recht hebben op gezond en lekker eten. Dat zorgt voor een grote uitdaging: hoe gaan we al deze mensen voeden? En hoe doen we dat op een duurzame manier?

Wij zijn Ben & Luc

en wij hebben hier ons probleem van gemaakt. We hebben ook een oplossing. Bij Glowfarms telen we kruiden en sla: vers, gezond, lekker. En dat doen we duurzaam: minder water, minder vierkante meters, minder uitstoot, minder verspilling en zonder pesticiden. In onze vertical farm maken kruiden een reis van zaadje naar plant en krijgen onderweg alles wat ze nodig hebben zodat we aan het einde van de rit een krakend vers bosje groen klaar hebben liggen. Vol met smaak en ook nog eens 2 keer zo lang houdbaar.

Waar dromen wij van?

We zijn gestart met kruiden, maar stel je voor: tomaten, bloemen, koffie… Omdat we constant innoveren lopen we voorop met een grote variëteit aan producten. Die telen we op minder dan een kwart van wat er aan landbouwgrond nodig zou zijn. Zo hoeven we geen bomen meer te kappen voor landbouwgrond. Sterker nog: die andere driekwart beplanten we met bos. De daken van onze farms zijn groen of er liggen zonnepanelen. Of allebei. We telen CO2 neutraal – of liever nog CO2 negatief. Onze producten verpakken we in volledig afbreekbare of circulaire materialen. Dat verpakken doen we zelf, net als het elektrische vervoer naar de supermarkt of restaurant.

We zitten dichtbij: onze farms staan in de stad, dus ver hoeven we sowieso niet te rijden. De ketens zijn kort en transparant: met farming as a service bieden we onze retail klanten alle gemak. Zij kiezen via de app de producten en hoeveelheden, verpakking en hun logo’s, en wij doen de rest. Maar we leveren ook aan restaurants en cateraars. We leveren zelfs ook aan cosmeticabedrijven en helpen zo productieketens te verduurzamen. In 2050 zitten onze farms over de hele wereld, maar in ieder geval in elke grote stad in Nederland. Zo helpen wij mee om de 9 miljard monden te voeden op een manier die onze natuur beter maakt.